Preisoep à la Marlies

Preisoep à la Marlies

Als ik kan en als het menu mij aanstaat dan ga ik voor een kookworkshop naar Kookstudio de Drie Hoefijzers. Marlies Martinet zwaait de scepter in de keuken. Karel zorgt er voor de drankjes (en de babbeltjes). Wat mij er vooral bevalt is de gezellige en ongedwongen sfeer. Koken is niet moeilijk. Marlies bedenkt gerechten die bijzonder smakelijk zijn en die iedereen kan maken. Ze helpt je met alles. Als je de gelegenheid hebt om er eens heen te gaan zou ik je zeker aanraden om dat te doen. Hou voor het maandmenu de facebookpagina en de website van de Drie hoefijzers in de gaten.

Met toestemming van Marlies deel ik deze keer de preisoep van het maandmenu van januari 2016. Heel gemakkelijk te maken maar door de luxe toevoeging van de scampi ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Miniquiche

Miniquiche

Het recept voor deze lekkere quiches is voor 4 personen. Als je met 2 bent halveer je de hoeveelheden.
Ze vullen erg goed en kunnen zo prima dienen als maaltijd.

Wat heb je nodig?
Een bakblik voor cupcakes en papieren vormpjes.
Quichedeeg voor ongeveer 20 bakjes (kun je ook kant en klaar in de diepvries van de winkel vinden).
200 ml slagroom
200 gram crème fraiche
4 eieren
Bosje bosui (5 stengeltjes)
1 kleine ui of 1 sjalot
200 gram gerookte zalm (of restjes kip of vlees of andere vis)
Peper en zout ..klik op de foto of titel om verder te lezen

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies