Oliebollen

Oliebollen

Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken dus…Oliebollentijd.
Vroeger was oliebollen bakken iets wat door mijn pa werd gedaan maar toen hij 6 jaar geleden overleed moest ik het plotseling zelf doen. Ik wilde perse de traditie in eer houden maar eerlijk gezegd bakte ik er, letterlijk, niks van.

Vorig jaar kreeg ik een recept onder ogen van Gerrit Jan Groothedde. Hij schrijft als eetschrijver op zijn blog “Eetschrijven” als culinair journalist.

Toen ik eenmaal het beslag gemaakt had begon het feestje al. Het rees de kom uit en er steeg een heerlijke typische beslaggeur op. Ik wil dit recept graag met jullie delen. Hopelijk lukken ze jullie net zo goed als bij mij. Smakelijk eten alvast.

Nodig voor een mooie schaal vol:

– 1 kg ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Maïzenakoekjes (glutenvrij)

Maïzenakoekjes (glutenvrij)

Wat heb je nodig voor een flinke schaal koekjes?

125 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
125 gram boter (zacht maar niet gesmolten)
375 gram maïzena
Discospikkels
Optioneel: Een handvol gemalen kokos en 2 theelepels rum aroma

Eieren, suiker en vanillesuiker goed door elkaar mixen.
kokos, rum en boter erbij en mixen tot een romige massa.
Dan in gedeeltes de maïzena erbij doen (door een zeef).
Goed doormixen.

De oven voorverwarmen op 180 graden. Heteluchtoven op 160 graden.

Van het deeg kleine ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Miniquiche

Miniquiche

Het recept voor deze lekkere quiches is voor 4 personen. Als je met 2 bent halveer je de hoeveelheden.
Ze vullen erg goed en kunnen zo prima dienen als maaltijd.

Wat heb je nodig?
Een bakblik voor cupcakes en papieren vormpjes.
Quichedeeg voor ongeveer 20 bakjes (kun je ook kant en klaar in de diepvries van de winkel vinden).
200 ml slagroom
200 gram crème fraiche
4 eieren
Bosje bosui (5 stengeltjes)
1 kleine ui of 1 sjalot
200 gram gerookte zalm (of restjes kip of vlees of andere vis)
Peper en zout ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Preisoep à la Marlies

Preisoep à la Marlies

Als ik kan en als het menu mij aanstaat dan ga ik voor een kookworkshop naar Kookstudio de Drie Hoefijzers. Marlies Martinet zwaait de scepter in de keuken. Karel zorgt er voor de drankjes (en de babbeltjes). Wat mij er vooral bevalt is de gezellige en ongedwongen sfeer. Koken is niet moeilijk. Marlies bedenkt gerechten die bijzonder smakelijk zijn en die iedereen kan maken. Ze helpt je met alles. Als je de gelegenheid hebt om er eens heen te gaan zou ik je zeker aanraden om dat te doen. Hou ..klik op de foto of titel om verder te lezen

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie