Dulce de Leche

Dulce de Leche

Dulce de Leche (ook wel bebogeen genoemd) is een heerlijk zachte karamelpasta welke afkomstig is uit Zuid Amerika. Karamelpasta is uiteraard gewoon in de winkel te koop maar zelfgemaakt smaakt hij veel zachter. De pasta is lekker om te gebruiken bij gebak (cakerol, shortbread enz…) en als spread op je boterham of pannenkoek.

Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde volle melk met suiker en een redelijk hoge pan.

Leg het blikje in de pan en vul de pan met water. Het blikje moet ver onder water staan en dat moet de hele tijd zo blijven!!! Als het blikje bloot komt te liggen zou het kunnen ontploffen en dat willen we niet.

Breng het geheel aan de kook met een deksel op de pan. Zet daarna je warmtebron zo laag dat het water zachtjes blijft koken. Vul zo nodig de pan tussendoor bij zodat het blikje altijd ruim onder water blijft staan. Laat het deksel steeds op de pan.

De kooktijd ligt tussen de 2,5 en 3 uur. Giet daarna het water eraf en laat het afkoelen. Hoe langer je kookt hoe steviger de pasta wordt. Als je hele stevige pasta wilt kun je na de kooktijd het blikje in het water laten afkoelen.

Als het koud is kun je je toverwerk gaan proeven. Voorzichtig want het is verslavend.


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2020 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie