Maaltijdsoep met vis

Maaltijdsoep met vis

Lang geleden dat ik nog eens creatief in de keuken was. Een mens kan helaas niet alles gelijk. Soms zou ik willen dat een dag wel 48 uur lang was.
Gisteren deelde facebookvriend zijn Griekse vissoep en ik kreeg inspiratie.
Pas in de achtermiddag kon ik naar de winkel en een briefje had ik niet meegenomen dus heb ik een beetje op de gok de ingrediënten ingeslagen.
Het is dan ook geen moeilijk recept. Elk ingrediënt kun je vervangen door een ander. Je kunt dingen weg laten of toevoegen. Een recept om helemaal naar je eigen smaak te maken dus. Een grote pan gevulde vissoep. Maaltijdsoep die je eventueel met een stukje stokbrood kunt eten en waarvan je met het hele gezin het hele weekend uit kunt scheppen. Hopelijk valt hij bij jullie ook ..klik op de foto of titel om verder te lezen
Lasagne a la Marjan

Lasagne a la Marjan

Van dorpsgenoot Marjan Torres kreeg ik de vertaling van een Spaans recept voor een heerlijke lasagne.
Ik wil het graag met iedereen delen.
Wij hebben het meteen uitgeprobeerd en hebben onze vingers erbij afgelikt.

LASAGNE MET VEEL GROENTE (dit recept is voor 6 personen)

Een grote lasagneschaal
18 lasagnevellen
2 grote (rode) uien
2 courgettes
500 gram champignons (eventueel de helft kastanjechampignons)
2 plakken ham van 100 gram elk of 200 gram gerookte spekjes
Paar teentjes knoflook
3 takjes verse ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Smakelijk, gezond en snel!
Stokbroodje erbij en je hebt een complete maaltijd.

 

Nodig:
1 Bloemkool
1 Grote aardappel
2 Stengels bleekselderij
3 Tabletten kippenbouillon
Optie: Cayennepeper en room

Eventueel:
100 gram bacon
Verse tuinkruiden

Maak bloemkool, aardappel en bleekselderij schoon en snijdt alles aan stukken.
Doe er ruim een liter water bij en de drie bouillontabletten.
Kook alles ongeveer 20 minuten tot het goed gaar is.
Pureer het met de staafmixer tot een glad en zacht ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Broodje Brie

Broodje Brie

Het is weer tijd voor iets wat lekker is en gemakkelijk en gezond.
Ik heb het in diverse broodjeszaken al op verschillende manieren gegeten.
Hopelijk valt het in de smaak.

Stokbrood of baguette
Boter (optioneel)
Rucola
Brie
Appelstroop (honing kan eventueel ook)
Ontbijtspek
Pijnboompitjes (walnoten is ook een optie)

Bak het spek en rooster de pijnboompitjes.
Snij de brie aan plakken.
Snij het brood in helften en besmeer ze eventueel met boter.
Leg eerst Rucola op het brood.
Dan de plakken brie erop.
Smeer ..klik op de foto of titel om verder te lezen

Eierballen

Eierballen

Ragout maken is echt een kwestie van gevoel. Een roux reageert niet altijd op dezelfde manier.
Dat hangt van meerdere dingen af.
De hoeveelheid vocht is daarom ook een indicatie. Het is even zoeken soms.

Ragout:
90 gram boter
120 gram bloem
1 à 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Kerrie (flinke theelepel)
Nootmuskaat (half theelepeltje)
Zout (naar smaak)
Peper (naar smaak)
½ liter afgekoelde kippenbouillon

Laat de boter smelten en uitbruisen.
Doe er de specerijen in en laat die even zachtjes staan.
Doe ..klik op de foto of titel om verder te lezen

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie