Oprisping.

Oprisping.

Lang geleden dat ik nog eens een oprisping had maar hier is er weer één.

Vorige week nog zat ik toch wel weer een beetje pissig te maken over de aanstaande verhoging van het eigen risico. Via mijn werk heb ik een hele goede collectieve verzekering. Daar betaal ik dan ook genoeg voor. Dan komt daar straks nog eens 400 euro bovenop. Daar gaat je haar toch van recht staan? Vooral als je dan geconfronteerd wordt met de onzorgvuldigheid waarmee er met onze centjes wordt omgesprongen. Ik heb een klein voorbeeldje uit de praktijk. Wat moet dat zijn op groter schaal?

Een patient heeft een medicijn nodig dat om de twee tot drie weken geïnjecteerd moet worden. Dat medicijn kost 35 euro en het injecteren 4,62. Dat kost dus minimaal 714 euro per jaar.

Een vergelijkend, maar veel moderner middel, kost 121,50 en moet slechts vier keer per jaar gebruikt worden. Hiervan komen de totale kosten per jaar dus op 504,48.

Omdat het tweede medicijn veel minder belastend is in het gebruik voor de patient kiest die uiteraard daarvoor. Je zou denken dat de verzekering daar in meegaat. Klantvriendelijk gebruik en voor de verzekering dus een paarhonderd euro goedkoper per jaar. Mooi niet dus! Het tweede middel mag je zelf betalen. Ze leggen 30 eurootjes bij. Dat is alles.

Eerlijk gezegd vind ik het schandalig. Het zijn wel onze centjes hè. Mensen proberen zelf nog te bezuinigen maar dat mag gewoonweg niet. Zo komt er op de dure premie en het hoge eigen risico nog eens een bedrag bij omdat de verzekering zo kortzichtig te werk gaat.

Nu kunnen deze mensen het bedrag vier keer per jaar wel opbrengen maar iemand die dat niet kan is verplicht om zichzelf 18 keer per jaar naar de huisarts te slepen om zichzelf in zijn donder te laten prikken terwijl met ook met vier keer kan.

Goed bezig maar niet echt! Eerst maar eens een maagzuurremmer slikken die overigens ook niet meer vergoed wordt.

En ja…De gebruikte afbeelding komt legaal van pixabay.
Van mijn vorige oprisping heb ik geleerd.

 


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie