I have a dream...

I have a dream...

Zoals iedereen wel weet ben ik ruim een jaar geleden begonnen met een opleiding in de zorg. Als jong meisje droomde ik hier van maar op mijn zeventiende gooide een gezondheidsprobleempje hier roet in het eten. Ik ben echt enorm blij dat ik de kans heb gekregen deze opleiding te volgen. Maatschappelijke zorg is een brede opleiding die me opleidt om in de breedste zin van het woord voor iemand te kunnen zorgen en dat is helemaal “mijn ding”. Het welzijn van mijn medemens.

Op mijn tweede stageplek bij TragelZorg ben ik helemaal tot bloei gekomen. Elke dag komen er weer nieuwe uitdagingen op mijn pad en ik leer steeds weer nieuwe dingen. Ik mag stagelopen bij een ongelooflijk leuk en betrokken team en ik ben dol op de mensen waarbij ik het vak mag leren. Mijn jonge meisjesdroom komt alsnog uit.
Ondertussen ben ik over de helft van de opleiding en zo stiekem denk ik als eens na over hetgeen ik daarna allemaal kan gaan doen. Ja…Natuurlijk wil ik bij TragelZorg blijven. Graag zelfs!

Maar ik heb nog een droom!

Het zal beslist niemand ontgaan zijn dat ik van eten hou. Ik hou van eten maken en ik hou ervan om lekkere dingen te eten. Nog meer hou ik er van om anderen lekker te zien eten. Op mijn stageplek mag ik ook koken voor bewoners. Ik geniet als we aan tafel zitten en ze zichtbaar genieten van mijn brouwsels.

Ik doe ook regelmatig mee aan kleine projecten met eten en ik deel soms maaltijden met volslagen vreemden via websites en facebookpagina’s.
Zo ben ik te vinden op de landelijke website van thuisafgehaald.nl onder de naam Kitchen for You en beheer ik een facebookpagina: Thuisafgehaald Gemeente Hulst.
Voor allerlei weetjes over voeding en recepten is er de facebookpagina: Wijzer in Voeding.
Later dit jaar staan we met een kraam op het ambachtelijk weekend van het Melkhuisom deze ideeën te promoten.

Om te zorgen dat ik een stevige basiskennis kreeg heb ik een opleiding gevolgd tot voedingsdeskundige en suppletieadviseur.

Heel lang hebben de oudere mensen in onze samenleving kunnen deelnemen aan “Tafeltje Dekje”. Elke dag reden de vrijwilligers de setjes rond waarin een volledige warme maaltijd.
Begin april stopt deze service in onze gemeente en veel mensen maken zich grote zorgen. De kant-en-klaarmaaltijden die momenteel aangeboden worden zijn volgens dit krantenbericht ook niet om vrolijk van te worden.
Er moet iets gebeuren zodat mensen toch minstens een paar keer per week een goede en vooral lekkere warme maaltijd krijgen.

Het is mijn grote droom daar een rol in te mogen spelen. Ik zit barstensvol ideeën en enthousiasme en ik ben al druk bezig met afspraken en plannen maken.

Jullie ideeën en feedback ontvang ik graag.

Wordt vervolgd…


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie