Plastic…

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat wij Zeeuwen zo’n braaf volkje waren.
Dat valt vies tegen. We rijden overal kneiterhard en van alle Nederlanders zitten we het vaakst beschonken achter het stuur. Bij anonieme meldingen worden in Zeeland de meeste meldingen van mishandelingen gedaan. Ook op het gebied van woningovervallen draaien we mee in de top. Ik durf niet verder te gaan met feiten zoeken. Je zou om minder bang worden.

Ook de zorg voor het milieu wil nog niet zo lukken en dan met name op het gebied van afvalscheiding. Vandaag kwamen de cijfers in het openbaar over het scheiden van plastic. Je zou toch denken dat al die godvruchtige en gelovige Zeeuwen zuunig zouden zijn op het land dat ze van onze schepper hebben gekregen. Niets is minder waar. Zelfs in de “zwaarste” plaatsen verdwijnt nog geen 5 van de 27 kilo plastic per persoon in het gescheiden afval. Mijn mond viel open. Echt!

Hier in huis scheiden we al jaren al het afval. Nou ja…Bijna alles. Op het aanrecht een grijs bakje voor keukenafval dat in de grijze bak gaat. In de bijkeuken een bak voor papier en één voor plastic. Een emmer voor het glas en de GFT-bak voor de rommel uit de tuin. Ik ben er trots op dat ik dat doe en ik ben er trots op dat mijn (v)echtgenoot hier trouw en spontaan aan meedoet. Iedere keer weer trots als hij de glasemmer in de auto zet om naar de glasbak te brengen.

Ow en schat…Vergeet je niet een nieuw plastic zakje in het grijze emmertje te doen? Ja dat op het aanrecht ja. Sorry. Voor de rest scheiden we echt al ons plastic.


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie