Ja ja…Vakantie!

Ja ja…Vakantie!

Daar zit je dan als vrouw van 52 op de eerste dag van je schoolvakantie aan te hikken tegen zes weken vakantie.

Beetje vreemd want wat moet je doen met zoveel tijd? Ik werk al vanaf mijn zeventiende. Soms zelfs dubbele baantjes. Ook is nog geen jaar voorbij gegaan dat ik niet één of andere opleiding of cursus deed en hobby’s zijn ook altijd voldoende aanwezig geweest. Op één of andere manier was er altijd een bepaalde mate van stress. Ik zou wel eens willen voelen hoe het voelt om totaal te relaxen. Luieren en alles compleet leeg maken zodat ik straks helemaal uitgerust en ontspannen weer aan de start kan verschijnen. Kan ik dat? Misschien wel maar wil ik dat? Om eerlijk te zijn…Nee!

Dus ik ben plannetjes aan het maken. Ons trapgat is nog bekleed met bruine schrootjes en die wil ik wel graag wit maar dat project ga ik nog een jaartje uitstellen hoor. Dat is teveel van het goede. Kan al eens beginnen met vier hopen strijk van een meter hoog zodat mijn arme (v)echtgenoot weer kan kiezen welk T-shirt hij aantrekt. Maar nee, ik begin met een stukje blogpost zodat jullie ook weten wat een fluthuisvrouw ik ben. Eentje die de strijk niet wegwerkt.

Ik ben ook al twee jaar bezig aan een nieuw beeld genaamd “Magnum Ignotum”. Dat wil zeggen aan de kop want verder ben ik nog niet gekomen. Dat is wel leuk voor de regenachtige dagen, zoals vandaag. Mijn eerste zelfgemaakte beeld is kapot. Wel grappig om te weten is dat ik dat beeld destijds gemaakt heb in het huis waar wij nu wonen. Ik denk minstens 15 jaar geleden. Nog geen idee dat ik hier ooit zelf zou wonen. Vandaag heb ik eerst mijn boek uitgelezen. Ik was bijna vergeten hoe het was om gewoon even terug op je bed te gaan liggen en te verdrinken in een verhaal. Maandag dus naar de bibliotheek om voorraad te halen en mijn boete te betalen.

Ik moet ook elke dag voor mijn boerderijtje zorgen. Ja ja mijn boerderij op facebook maar toch, mijn boerderij. Zaaien, oogsten, plukken en zo. Veel werk al bij al.
Het zal jullie ook niet ontgaan zijn dat ik zo ongeveer altijd op de digitale snelweg vertoef en dat behoeft dus ook de nodige aandacht. Tenslotte is niet opletten op de snelweg “not done” en loopt vaak verkeerd af. Bovendien ben ik veel te nieuwsgierig dus ook dat kan ik niet laten.

Er zijn al wat etentjes gepland en afspraken gemaakt om zelf te kokkerellen. Mijn favoriete band (The Pet Shop Boys) komen binnenkort in Lokeren en daar wil ik absoluut naar toe.
Elke week ga ik (de komende tijd) minstens twee keer per week naar Fysiofit om mijn conditie en mijn rug te verbeteren. Twee longontstekingen in een half jaar hebben een fikse aanslag op die conditie gepleegd. Eens naar mijn zus die aan het Grevelingenmeer staat met boot en caravan, dagje treinen en fietsen als het weer het toelaat. Heel misschien toch die e-bike aanschaffen. Met mijn mannen naar het strand. Mijn Engels een beetje bijspijkeren. Regelmatig zijn we in Antonius te vinden voor vrijwilligerswerk.

En zo flitst er van alles door mijn hoofd. Hoezo tegenaan hikken? Hoezo teveel tijd? En dan heb ik nog maar de helft opgeschreven. Hoe doe ik dat nu? Met werken en school er ook nog tussen? En toch kan ik me niet voorstellen dat ik dat allemaal niet meer zou doen. Gewoon lekker bezig blijven. Go with the flow oftewel: Gaan met die banaan.


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie