Fotootjes

Fotootjes

Lang geleden dat er weer eens een blogje verscheen. Veel te druk met fotograferen. Er is ook zoveel te leren en wie mij een beetje kent weet dat ik het naadje van de kous moet weten. Maar er komt een klein beetje rust in mijn lijf want…Nog een ritje met het busje morgenochtend en dan…Heb ik vakantie. Het is nodig. Wekenlang worden we al geteisterd door droogte en hitte en dat is met mijn ene long en diens conditie geen pretje. Ook op het werk zijn de omstandigheden niet optimaal voor mij. Soms niet te doen. Dan rij ik ook al vanaf mei met een busje om mensen naar de opleidingskassen te brengen. Kwart voor zeven de deur uit en tegen half zes weer thuis. Lange dagen. De combinatie van deze dingen maakt dat ik op dit moment aardig uitgeput ben dus…Mezelf morgenochtend nog even uit bed sleuren en dan…Drie weken NIKS.

Nou ja…Niks? Volgende week komt eerst een aannemer het hele huis sauzen. De ravage wegwerken van de enorme lekkages die we deze winter hadden. Dat betekent dat we alles moeten opruimen en aan de kant zetten. Rony en Rita Rommel in de bocht. Het wordt voor de verandering ook weer lekker heet dus…

Enfin we trekken elkaar wel door. We gaan gewoon elke dag naar het Melkhuis en naar Zegers om ijs te eten. Hoe lekker is dat.

Fotootjes…De afgelopen 2,5 jaar ben ik er weer helemaal terug ingerold. Dat zal niemand ontgaan zijn. Ik ben ook een beetje zoekende. Ben ik natuurfotograaf? Ben ik van de portretten? Ik ben de afgelopen paar jaar iemand tegengekomen die meent dat je als fotograaf een rode draad moet hebben. Een soort specialiteit. Persoonlijk vind ik het nonsens. Ik ben geen beroeps en ik moet er mijn brood niet mee verdienen. Ik doe lekker wat ik leuk vind en ik geniet daar van. Veel leren. Elke dag weer. Het is niet echt gemakkelijk maar dat is juist de uitdaging. 

Ik ontmoet fantastische mensen. Dames en heren die zich spontaan aanmeldden toen ik begin dit jaar Fotokring Flare oprichtte. De mensen die ik leerde kennen via de Sony RX10 groep die ik heb opgezet. Heel veel workshops en masterclasses gevolgd met lieve mensen. Zo ging ik laatst een weekend met Nancy naar de Fotofair in Beekse Bergen en toen ging mijn camera kapot. Vlak voor mijn masterclass bij Brendan de Clercq. Zeker niet de minste maar ik had absoluut geen zin meer om te gaan. Na wat heen-en-weer appen ben ik toch gegaan. Prachtige man die Brendan. Heeft me gewoon apparatuur opgestuurd die ik zo lang als ik wilde mocht gebruiken. Of die man niks beters te doen heeft. Was flabbergasted.

Ook de mensen en dieren die ik mocht fotograferen en mocht gebruiken als oefenmateriaal. Ik ben daar erg dankbaar voor. Nicht Mandy, Mama Anneloes, Baby Tess, Rapper Bustaflax, Hondje Boris, Girls On Stage, de uiltjes van Het Uilennist, een jubileum op het werk.

Kortom ik geniet met volle teugen en ik heb gewoon te weinig tijd om alles te doen. De receptjes staan even op een lager pitje. Na de zomer maar weer eens inspiratie opdoen bij de Drie Hoefijzers.

Als je ook zin hebt in leuke foto’s van jezelf, je kinderen of je dier mag je me dat gerust laten weten. We kunnen altijd kijken wat er mogelijk is.

Er staan nog een hoop dingen op stapel…Een familiefoto, straatfotografie met Brigit, Urbex met Miranda. Heerlijk. Zin in.

Heel leuk dat jullie mij nog steeds volgen en me voorzien van commentaar.


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie