Douchen

Douchen

Douchen. Tot mijn vijftiende heb ik weinig gedoucht. Ik weet niet waarom maar dat mochten wij niet van onze moeder. Toen mijn ouders gingen scheiden en mijn moeder uit huis was vertrokken was het eerste dat ik deed…Onder de douche gaan staan. Uren stond ik eronder. Ik had tenslotte wat in te halen. Wees eerlijk, hoe lekker is het om na een lange werkdag de boel van je af te spoelen? Een lekker fris gewassen kop haar. Het is ook zo vanzelfsprekend en simpel om even onder de douche te springen. Het is lekker warm als het buiten koud is en als het buiten zomert dan fris je er lekker van op.

De laatste jaren is het voor mij helaas niet meer zo’n lolletje en niet meer vanzelfsprekend. Een douche nemen is een aanslag op mijn energieniveau omdat mijn longen gaan protesteren. Een douchebeurt is voor mij een protestconcert van mijn longen die gaan piepen als een roestige draaideur. Tegen de tijd dat ik klaar ben, ben ik uitgeput. Eind vorig jaar heb ik twee keer een longontsteking gehad en sinds die tijd is het nog minder. Douchen beperk ik dus tot mijn haren moeten worden gewassen.

Ik roep altijd heel hard dat ik een hekel heb aan douchen en dat ik maar een of twee keer per week douche. Mensen kijken me wel eens raar aan. Soms zelfs een beetje viezig. Nou…Ik was mezelf elke dag hoor. Aan de wastafel. Dan krijg ik het niet benauwd. Als ik klaar ben neem ik deo en vlucht dan snel weg van het spuitbusje. In een andere kamer doe ik een luchtje op en ga dan ook weer snel lopen. Gelukkig heb ik plek genoeg om het zo te doen. Er komt misschien een tijd dat ik dat niet meer kan en ik andere oplossingen moet zoeken.

De toekomst baart me weleens zorgen. Mijn conditie is echt zero momenteel. Bij ons op het dorp wordt binnenkort een fitness geopend bij de fysiotherapeut waar ik ga als ik problemen heb. Ik denk erover om me in te schrijven. Ik haat sporten. Ik hoop dat ze mij een weg kunnen opsturen waardoor ik het toch een beetje leuk ga vinden en ik het kan volhouden en dat mijn conditie beter wordt.

Wordt vervolgd…Zal ik mijn website dan toch maar in de lucht houden?


Afdrukken   E-mailadres

© Gina Heynze 2019 | Privacywetgeving | cookies | Email notificatie